Stora bröst och problem som kan uppstå

Stora bröst är något som många kvinnor drömmer om, men för den som redan har en ordentlig byst kan det innebära en hel del problem. Vissa kvinnor som har små bröst i dagsläget vill inget hellre än att ha mer fyllighet, men faktum är att en stor byst kan orsaka smärta och problematik i vardagen – något som många inte tänker på.

Det är inte alla med stora bröst som upplever problem, men de som gör de lider vanligtvis av smärtor i ryggen, skuldror och axlar. Det kan även vara svårt att hitta kläder som passar och urringningar som inte visar alldeles för mycket. Att försöka knäppa en skjorta snyggt är inte heller något att tala om, eftersom det är näst intill omöjligt att få knapparna att stanna på plats.

Vilka problem är vanliga hos den med stora bröst?

När det kommer till smärtor är det vanligast att få problem med ryggen och musklerna mellan skulderbladen. Om brösten är mycket tunga blir det påfrestande att bära upp dem, även om man har en riktigt bra bh som ger stöd. Axelbanden på större bh:ar är oftast av bredare slag, inte bara för att de ska ge ett ordentligt stöd, utan också för att förhindra att brösten blir för tunga och att banden orsakar skavsår eller rodnad på dina axlar.

Även i samband med träning kan stora bröst vara ett problem. Då brösten är stora och tunga kommer de att röra sig mycket mer under träningspasset, något som kan kännas obehagligt och smärtsamt. Även om det finns bra träningsbh:ar att använda sig av kan det i vissa fall krävas två för att brösten faktiskt ska sitta på plats.

Bröstförminskning kan vara ett alternativ

Medan andra drömmer om att få större bröst drömmer du om att få mindre. Om så är fallet och du lider mycket av dina stora bröst kan det vara en bra idé att fundera på en bröstförminskning. En bröstförminskning är ett kirurgiskt ingrepp som går ut på att avlägsna bröstvävnad och göra brösten mindre. Oftast kan man behöva lyfta brösten i samband med förminskningen och även flytta på vårtgårdarna.

En bröstförminskning innebär en hel del pengar. Pengar som många inte har redo på sparkontot, men som tur är erbjuder de allra flesta kliniker smidiga lån och bra avbetalningsplaner. Det är viktigt att du först går på en konsultation med en professionell klinik för att se vad det är som behöver göras. Här får du råd och vägledning och får svar på dina funderingar inför operationen.

Obs! En bröstförminskning utförs under narkos och efter operationen kan du känna en hel del smärta och obehag. Se därför till att du tar ledigt några dagar från arbetet, speciellt om du har ett arbetet som är fysiskt krävande.

Leave a Comment

Your email address will not be published.