Tändernas betydelse för hälsan

När vi tänker på hälsa går ofta tankarna till mat, dryck och träning, men visste du att dina tänder också spelar en betydande roll för din hälsa? Här ska vi berätta varför tänderna är så viktiga och hur ett tandimplantat kan ge dig en bättre hälsa.

Dåliga tänder kan ge hälsoproblem

Att ha dåliga tänder kan ge hälsoproblem på många olika sätt. Dels kan en mun med trasiga och saknade tänder leda till psykisk ohälsa. Det beror på att vi ofta sätter likhetstecken mellan vackra tänder och god hygien, något som inte är helt sant. Faktum är att vi har olika starka tänder med olika motståndskraft. Många kan sköta sina tänder exemplariskt men ändå få hål, medan andra kan slarva och ha perfekta tänder. När man har dåliga tänder kan det hända att man undviker sociala sammanhang och kanske inte vågar le brett eller skratta stort. Här kan tandimplantat vara till stor hjälp. Här hittar du en bra klinik för tandimplantat på Södermalm i Stockholm. Dit kan du vända dig oavsett var du bor.

Dåliga tänder kan också skada den fysiska hälsan. Faktum är att man kunnat se samband mellan svåra covid19infektioner och dålig tandhälsa, något som är oroande. Dåliga tänder kan också göra att du inte kan tugga maten ordentligt, något som kan ge matsmältningsproblem.

Att skaffa tandimplantat

Lider du av dåliga tänder? Då kan du vara en bra kandidat för tandimplantat. Tandimplantat fästs i ditt käkben med titanstift och fungerar sedan som vanliga tänder. Du behöver alltså inte oroa dig för att tänderna ska ramla ut när du äter. Tyvärr är det fortfarande ganska dyrt med tandimplantat trots att många propagerar för att tandvård ska ingå i högkostnadsskyddet och därmed bli billigare. Så är det dock inte ännu. Viktigt att tänka på är dock att en investering i dina tänder är en investering i din hälsa. Det kan därför vara värt att lägga ut den summan som det kostar för att du ska få dina tänder åtgärdade. Med en hel mun kan du slippa en rad hälsoproblem och äta på ett bra sätt. Du kan också le och skratta hur mycket du vill utan att behöva känna dig osäker på hur du ser ut. Vänd dig därför till en bra tandläkare och berätta om dina problem så får du hjälp att lösa dem på ett bra sätt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.