Att tälta ute i naturen är bra för hälsan

Att vandra och vara ute i naturen har blivit väldigt populärt på senaste tiden. Många har kommit på att de mår bra av att vistas i naturen. Både kroppen och knoppen mår bra ute. Det är inte bara att vara ute som är populärt utan också vandring med eller utan övernattning. När du ska vandra behövs bra utrustning, speciellt om det innebär övernattning i tält utomhus. Det är viktigt att välja rätt tält och för att veta vad som är rätt måste du först fundera ut vilka årstider du ska använda tältet i och i vilken miljö. Det är också viktigt hur många som ska sova i tältet.

Tälta på vintern och sommaren

Om du ska tälta på vintern behöver du ett rejält tält med bra ventilation. Tältet ska helst vara rymligt och tältpinnarna måste vara anpassade efter snöunderlag. Det är också viktigt med bra sovsäckar och liggunderlag som kan hålla dig varm när det är kallt. Om du ska tälta på vintern kan det vara bra att öva lite hemma innan du beger dig ut, speciellt om du tänker tälta på fjället. Det finns kurser som lär ut hur du vintertältar på bästa sätt. Att tälta på sommaren kräver inte ett lika bra tält. Oavsett årstid är det viktigt med ventilationen i tältet. På sommaren kan det vara trivsamt att kunna öppna upp tältet om det är varmt men utan att få in diverse insekter.

Att vara ute är hälsosamt

Vandring är ett av det bästa sätten att hålla dig frisk och hälsosam och Sverige bjuder på många fina vandringsleder från norr till söder. Förutom att du är aktiv och höjer pulsen bjuder naturen ofta på fantastisk utsikt med ren och frisk luft. Ju mer tid du spenderar utomhus desto mer kommer du uppskatta naturen. På fjället och i skogen är det också en helt annan atmosfär som är mycket rogivande.