Bästa hudvården i samband med träning

Att träning är bra för kroppen och sinnet vet nog de flesta, men det är inte alla som vet att fysisk aktivitet även är bra för huden. Att svettas rensar huden och ger mer lyster. Det gäller dock att se upp så att huden inte täpps igen. Kombinationen av träning och smink kan nämligen ge sämre hud. Med en bra hudvårdsrutin i samband med träning kan du ta vara på träningens positiva effekter på huden. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga.

Välj bra produkter
Huden utsätts dagligen för en mängd olika yttre påfrestningar, bland annat stress, UV-strålar och föroreningar. Detta gäller både när du tränar inne på gymmet och på löprundan utomhus. Högkvalitativa hudvårdsprodukter som tar hänsyn till dessa yttre påfrestningar är ett måste om du vill få en frisk hy. Det populära varumärket Dermalogica har ett brett sortiment som skyddar och vårdar huden. Dessutom erbjuder de många små förpackningar som gör det lätt att ta med hudvårdsprodukterna till gymmet. Dermalogica erbjuder många olika produktserier, vilket gör att du kan skräddarsy hudvården efter dina behov. Den grå serien är deras storsäljare och består av alla steg i hudvårdsrutinen, inklusive rengöringar, ansiktsvatten och återfuktande krämer. Om du har problem med finnar och tilltäppt hy, vilket är särskilt vanligt om du tränar ofta, kan du testa deras serie Active Clearing som är särskilt anpassad för problemhy.

Tvätta bort smink innan träning
Grundregeln för att undvika finnar och tilltäppt hy i samband med träning är att tvätta bort sminket innan. När du tränar och svettas vidgar sig porerna. Det gör att huden lättare suger åt sig produkter och om du har foundation, puder eller concealer riskerar det att täppa till porerna och ge upphov till pormaskarna. Om du redan har problem med akne är det risk att den förvärras och om du har torr hy kan den bli ännu torrare. Sminka av dig innan och låt huden ta del av en naturlig skönhetskur där svetten rensar ut slaggprodukter. Om du ska träna utomhus är det viktigt att du applicerar solskyddsfaktor innan du påbörjar ditt pass.

Rengör ansiktet efter träning
Efter träningen är det mycket viktigt att du rengör huden. Det gäller även om du tränat utan smink. Nu har slaggprodukterna kommit upp till ytan och det gäller att du snabbt tvättar bort dem. Rengör ansiktet direkt efter träningen med en rengöring som är anpassad efter din hudtyp. Om du duschar direkt efter träningen kan du rengöra ansiktet i duschen med rengöringen. Undvik vanlig tvål eftersom den torkar ut huden. Se också till att du har en ren och fräsch handduk. Om du ska duscha hemma efter gympasset kan du istället använda ett skonsamt ansiktsvatten för att snabbt få bort orenheterna.