Motivation för motion

Att hålla igång en träningsrutin är ofta en av de största svårigheterna för den som vill komma i form. Det är inte alltid kul att pallra sig iväg till gymmet, och därför gäller det att utforska vägar för motivationens upprätthållande.

Musik, tävlingar, välgörenhet och appar är alla några sätt att fortsätta hålla igång på, beroende på din personlighetstyp och intressen. Det är också viktigt att förstå varför du tränar: att må bra fysiskt och psykiskt. Det krävs inte så mycket träning för mentalt välbefinnande utan kan räcka med dagliga promenader så länge det sker regelbundet och med lite ansträngning.

Hämta inspiration från andra

Att se andra människor må bra av fysiska aktiviteter är ett annat sätt att bli inspirerad på. Det finns en myriad av träningsvideor på nätet där du dels kan få kul idéer till träning, men också bli motiverad av dem som tränar. Många fitnessexperter gör vloggar och podcasts som är perfekta för att bibehålla motivationen, och ju mer du följer dem desto mer vill du träna.

Allteftersom du börjar skörda frukterna av din träning kommer du också att bli mer motiverad. Om du bara håller ut i några månader så kommer du bli alltmer beroende av din träning och du kommer att uppleva de fysiska aktiviteterna som något upplyftande och kul.