Blodcirkulationen

Blodet för syre och viktiga näringsämnen till hela kroppen och hjälper sedan till att transportera bort slagg och annat överflödigt. Av den anledningen är det extremt viktigt att ha en bra blodcirkulation så att hela kroppen kan hållas på topp. Det här görs bäst genom en kombination av kost och träning och resultaten kan komma förvånande snabbt.

För att blodet ska pumpas runt ordentligt krävs att pumpen fungerar så bra som möjligt. Att främja hjärthälsan är det viktigaste av allt för blodcirkulationen, och det görs bäst genom daglig motion och så lite stillasittande som möjligt. Att ta en extra promenad om dagen är ett effektivt sätt att göra det på eller att helt enkelt ställa sig upp en gång i timmen och stå och trampa i ett par minuter.

Vidare kan vissa födoämnen främja hela blodomloppet, bland annat omegafetter, rödbetor, ingefära och linser. Det är också viktigt att vara vaksam på sin kroppsvikt, då det är jobbigare för hjärtat att pumpa runt blod i en tung kropp än i en lätt. Avslutningsvis så är rökning en av blodcirkulationens värsta fiender och en av de många anledningarna till att fimpa.