Immunförsvaret

Alla människor är utrustade med ett system som kan bekämpa och avvärja attacker som virusinfektioner och olika sjukdomar. Just därför är det extremt viktigt att hålla sitt immunförsvar i toppform, och det görs bäst genom en kombination av bra kostvanor och regelbunden fysisk aktivitet.

Ät till dig ett försvar

Genom bra och balanserade kostvanor hjälper du ditt immunförsvar att vara starkt och ständigt redo. Det finns vissa ämnen som särskilt boostar systemet, till exempel vitamin D som kommer från solljuset och C-vitamin som piggar upp och hjälper upptaget av järn. Mycket frukt och grönt är därför att rekommendera, liksom 10-15 minuter sol om dagen.

Motion och immunförsvaret

Regelbunden motion främjar också immunförsvaret, dels då det stärker blodcirkulationen, dels då det motverkar övervikt som är en av immunförsvarets fiender. Att träna för hårt kan däremot ha motsatt effekt, och därför är en lugn joggingtur på 45 minuter att föredra framför ett maratonlopp.

Genom att ha ett starkt immunförsvar kan du undvika många otrevliga problem och det är ofta häpnadsväckande hur kroppen själv kan ta hand om olika attacker. Var därför snäll mot din fantastiska kropp och behandla den så väl som den förtjänar.