Padel – en kul träningsform som håller dig motiverad

Träning och motivation går hand i hand och jag har skrivit om den kopplingen många gånger i den här bloggen. Nyckeln ligger förstås i att det blir enklare att hålla igång träningen om du är motiverad. Och det är enklare att vara motiverad om träningsformen du valt är rolig.

I den andan tänkte jag fråga om du har testat padel? Du kanske har hört talas om padel, om inte: Padel påminner till stora delar om tennis, och reglerna är nästan likadana. En stor skillnad är att man spelar padel på en stängd plan, det vill säga att planen omgärdas av höga väggar. Om bollen studsar mot väggen befinner den sig fortfarande i spel. Av den anledningen skulle man kunna säga att padel är lite som en kombination av tennis och squash. En annan skillnad är att en padelracket inte har något nät utan är byggd mer som en lite större bordtennisracket. Vidare så är duospel mer regel än undantag.

Vad behöver du för att spela padel?

Inte så mycket mer än om du skulle spela tennis. Du behöver en bra padelracket, träningskläder och ett par tennisskor eller liknande skor som dämpar bra på ett medelhårt underlag. Sedan behöver du förstås några andra att spela med, förslagsvis några goda vänner. Om det blir ett problem finns det appar och resurser på nätet där du kan hitta andra padelentusiaster att spela med.

Var kommer padel ifrån?

Det råder delade meningar om padelns ursprung. Den mest spridda ursprungshistorien berättar att padeln skapades i Mexiko under slutet av 1960-talet. En annan historia går ut på att padel existerat olika varianter ända sedan slutet av 1800-talet. Idén är att sporter som påminner om padel spelades av brittiska sjömän som ofta var tvungna att spela under däck. Padelns ursprung åsido så är det en rolig träningsform som jag verkligen kan rekommendera.